ValschermSpringen
 

 

Initiatie
Vrije Val
Static-Line
Duosprong

Opleiding
Vrije Val
Static-line

Clubs
Spa
Soulac
Royan
Lake Wales

Media
Foto/Video
Jargon

Links

 

Verklarende woordenlijst :

Algemeen
Opleiding
Materiaal
Benamingen
Onder parachute

Opleiding

Tijdens de static line opleiding

Automatische Opening : Zie Static line (SL)

Static Line(SL) : Static line Beginnende springers moeten eerst leren hoe ze met de parachute om moeten gaan, voordat een vrije val gemaakt mag worden. Daarom springen zij met een 'static line'. Dat is een lijn die aan het vliegtuig wordt gekoppeld, en die de parachute uit de container trekt zodra de springer uit het vliegtuig springt.

Dummy trekken : Als een beginner een aantal stabiele exits heeft gemaakt, mag hij gaan 'dummy trekken'. Dit houdt in dat de parachutist een ripcord in zijn rig steekt, maar de parachute wel nog dmv. de static line wordt geopend. De bedoeling is dat direct na de exit het dummy ripcord getrokken wordt, en de springer daarbij stabiel in de lucht blijft hangen. Pas als dit een aantal keer goed gelukt is, mag de springer een vrije val gaan uitvoeren.

Pijlhouding : Een houding die AO-leerlingen wordt aangeleerd om terug in een veilige situatie terug te komen. (die houding heeft iets weg van een vorm van een pijl)

Vrije val : Bij de vrije val wordt de parachute niet automatisch geopend, zoals bij de static line, maar moet de parachutist zelf zijn ripcord uit zijn rig trekken. Hierna zal door een springveer een kleine parachute uit de container geschoten worden, en deze trekt de hoofdparachute uiteindelijk eruit. (Niet te verwarren met AFF)

Circuit : Het vliegen van een circuit is het laatste gedeelte van de vlucht ter voorbereiding van de landing.

"T" : Met 2 platen van elk 2 meter lang vormt met op de grond een letter "T" Door aan deze "T" op de grond te draaien, kan men een leerling in de lucht aangeven in welke richting hij moet vliegen.

Radiobesturing : Moderne uitvoering van een "T"

Tijdens de Vrije Val opleiding

AFF : Accelerated FreeFall. (cursus vrije val) Hier gaat de leerling vanaf de allereerste sprong in vrije val. Er gaan wel twee ervaren jumpmasters mee die een veilige sprong garanderen.

Jumpmaster (JM) : De instructeur die daarboven de lakens uitdeelt wat jou betreft.

GASP : Ground, Altitude, Secondary, Primary. Een checkup in vrije val waarbij je een referentiepunt op de grond zoekt (zodat je kan zien of je stil ligt), je hoogte afleest, en checkt of beide jumpmasters nog naast je liggen.

GAP : Ground, Altitude, Primary. Dit is hetzelfde als een GASP, maar hier spring je met 1 JM i.p.v. met 2

Heb je nog vragen of wil je reserveren contacteer ons dan per mail of per onderstaand formulier.
Vergeet niet een é-mail adres of telefoonnummer in te vullen waarop we je kunnen bereiken.

    © 2005 - 2008 - www.valschermspringen.com - info@valschermspringen.com