ValschermSpringen
 

 

Initiatie
Vrije Val
Static-Line
Duosprong

Opleiding
Vrije Val
Static-line

Clubs
Spa
Soulac
Royan
Lake Wales

Media
Foto/Video
Jargon

Links

 

Static-line :

De klassieke manier om te leren parachutespringen.
Na de grondopleiding gaan we veel aandacht geven, aan de exit.
Bij de exit is het belangrijk dat je heel je lichaam in een vloeiende beweging in de relatieve wind zet zonder dat je lichaam uit de as gaat. Je zet je in de deur, voeten buiten en met je bilnaad ga je zo dicht mogelijk bij de rand zitten, één hand tegen de deurstijl en de andere hand op de bodem. Je schouders zet je parallel ten opzichte van de vleugel en dan in één vloeiende beweging de deur uit. Met je armen en benen gaan we bijna dezelfde houding aannemen zoals de jongens die in vrijeval gaan maar we blijven naar het vliegtuig kijken. Door naar het vliegtuig te kijken gaan we automatisch ons lichaam in de banaanhouding brengen en zo splitsen we de relatieve die over je lichaam raast.

De leerling springer die een paar goede exits maakt kan beginnen met de dummy’s te trekken. Dummy’s zijn een simulatie van het openen van de parachute. Deze beweging moet gebeuren zonder dat je uit je as gaat en moet afgewerkt zijn vooraleer de parachute helemaal open is. Wie in het totaal drie goede dummy’s heeft getrokken waarvan de twee laatste op dezelfde dag kan beginnen aan zijn eerste vrijeval.

Bij deze sprong gaan we na 3 seconden de parachute zelf openen. Tot voor deze sprong was het nog altijd de static-line die de parachute activeerde. Belangrijk is dat we nu tijdsbesef gaan opbouwen. Twee goede exits waar je zelf de parachute gaat openen en we gaan dan springen op 1700m hoogte en vallen we 10 seconden. De eerste sprongen gaan we trachten om 10 seconden lang in as te blijven. Makkie denk je? Wel, het is hier belangrijk dat je lichaam helemaal symmetrisch is en dat je op de afgesproken tijd je parachute opent. Tijdsbesef en hoogtebesef zijn hier zeer belangrijk.
Dan is het tijd om te leren draaien, een volledige draai, een halve draai, een kwart draai. We springen nog altijd van op een hoogte van 1700m.

Op deze manier ga je verder werken tot je gelost bent op hoogte. Het is niet ongewoon dat men al na 10 sprongen solo mag gaan op 4000 meter. Sommigen onder ons hebben wel wat meer sprongen nodig om dit niveau te bereiken.

Soort opleiding :

Plaats
Prijs : seizoen
Hoog
Laag
7 dagen met 5 Static-line sprongen
575€
550€
7 dagen 4 Static-line + één vrije val
775€
750€
7 dagen Static-line + golfsurfen
775€
750€
7 dagen met 5 Static-line sprongen
575€
550€
7 dagen Static-line + één vrije val
775€
750€
Initiatie Static-Line (1sprong op 1100m)
190€
190€

Heb je nog vragen of wil je reserveren contacteer ons dan per mail of per onderstaand formulier.
Vergeet niet een é-mail adres of telefoonnummer in te vullen waarop we je kunnen bereiken.

    © 2005 - 2008 - www.valschermspringen.com - info@valschermspringen.com